PRIVACY POLICY: Valued Customer (English version)

PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010 (Notice)

PRIVACY POLICY

Pursuant to the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) (hereinafter referred to as the “Act”), DNMC International Sdn. Bhd. (hereinafter referred to as “DNMC” “our”, “us” or “we”) is mindful and committed to the protection of your personal information and your privacy.

COLLECTION OF PERSONAL INFORMATION

In order for us to provide you with our Product and/or Services and to operate in an efficient and effective manner, we may need to collect relevant personal information from you either manually or through our website. The personal information collected by us may be in the form of but is not limited to name, identity card number, address, bank account details, telephone number, credit card details, business details or any other information stipulated by the PDPA.

PURPOSES OF PROCESSING

DNMC processes your personal data only for specific and limited purposes. You agree that all personal data collected and/or processed by DNMC may include but not be limited to the following purposes:

  1. To communicate with you;
  2. To inform you of our products and services;
  3. To respond to your queries;
  4. To send you promotional material;
  5. To process applications for and the provision of DNMC’s Products and/or Services;
  6. To process application for and the provision of DNMC’s clients’ Products and/ or Services should DNMC be legally contracted to sell/ market on behalf of the client(s);
  7. For research and marketing purposes;
  8. For all other purposes incidental and associated with any of the above.

 

DISCLOSURE TO THIRD PARTIES

DNMC may disclose your personal data to our affiliates or third parties that perform services on our behalf and in doing so we will comply with all applicable laws, regulations and industry standards.

ACCEPTANCE OF THE POLICY

You are given notice that the Products and/or Services will only be made available to you upon your accepting and expressly consenting to the terms of this Privacy Policy, where such express acceptance and consent shall be evidenced by you clicking, checking or indicating accordingly on the relevant consent portion of the registration forms or such other documents as may be furnished to you, as the case may be.

By so indicating your acceptance of the term of this Privacy Policy, you shall be deemed to have expressly consented to the processing of your personal data by DNMC or any of its authorized agents, employees, partners and/ or contractors for purposes as outlined.

You hereby agree and accept that by registering and/ or continuing to use the Products and/ or Services, you authorize and consent to your personal data being processed by and where required, disclosed to classes of third parties as identified by DNMC for the purposes of DNMC providing the Products and/ or Services to you. For the avoidance of doubt, you also hereby explicitly consent to us processing any sensitive personal data relevant such purposes.

WITHDRAWAL OF CONSENT

Notwithstanding anything to the contrary, you may at any time withdraw your consent to DNMC processing any personal data of yours or to any part or portion of the same by sending to DNMC a written notice of withdrawal within the period prescribed under the PDPA at the e-mail address or by fax set out below. DNMC shall take all necessary measures to give effect to your withdrawal of consent, to the extent that such withdrawal does not conflict with any of DNMC’s other legal obligations and reporting purposes.

CORRECTION OF PERSONAL DATA

You may access and request for correction of your personal data and/ or to limit the processing of your personal data, or make any enquiries or complaints in respect of your personal data by contacting us at:-

Designation          Personal Data Protection Officer
Telephone No.      03-5192 1989
Fax No.                  03-5192 1978
E-mail address      pdpaofficer@dnmc.com.my

Pursuant to the Act, we may refuse to comply with your request for access or correction to your personal data and if we refuse to comply with such request, we will inform you of our refusal and the reason for our refusal.

By publishing this policy in this website, we shall deem our customers and/or clients have already been notified.

In the event of any inconsistency between the English and Bahasa Malaysia versions of this notice, the English version shall prevail.

 

PRIVACY POLICY: Valued Customer (BM version)

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 (Notis)

DASAR PRIVASI

Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA") (kemudian daripada ini dirujuk sebagai "Akta"), DNMC International Sdn. Bhd. (kemudian daripada ini dirujuk sebagai "DNMC" "kita" atau "kami") sedar dan komited untuk melindungi maklumat peribadi anda dan privasi anda.

PENGUMPULAN DATA PERIBADI

Untuk menyediakan anda dengan produk dan/ atau perkhidmatan kami dan untuk beroperasi dengan cekap dan berkesan, kami perlu mengumpulkan maklumat peribadi anda yang relevan sama ada secara manual atau melalui laman web kami. Maklumat peribadi yang dikumpul oleh kami mungkin dalam bentuk tetapi tidak terhad kepada nama, nombor kad pengenalan, alamat, butiran akaun bank, nombor telefon, butiran kad kredit, maklumat perniagaan atau sebarang maklumat lain yang ditetapkan dalam Akta.

TUJUAN PEMPROSESAN

DNMC memproses data peribadi anda hanya untuk tujuan tertentu dan terhad. Anda bersetuju bahawa semua data peribadi yang dikumpul dan/ atau diproses oleh DNMC boleh termasuk tetapi tidak terhad kepada tujuan yang berikut:

  1. Untuk berkomunikasi dengan anda;
  2. Untuk makluman berkenaan produk dan perkhidmatan kami kepada anda;
  3. Untuk menjawab pertanyaan anda;
  4. Untuk menghantar bahan promosi;
  5. Untuk memproses permohonan dan penyediaan Produk dan/ atau Perkhidmatan DNMC;
  6. Memproses permohonan dan penyediaan Produk dan/ atau Perkhidmatan klien DNMC jika DNMC diberi autorisasi untuk menjual/ memasar bagi pihak klien;
  7. Untuk tujuan penyelidikan dan pemasaran;
  8. Untuk semua tujuan lain yang bersampingan dan berkaitan dengan mana-mana perkara di atas.

 

PENDEDAHAN DATA PERIBADI

Hanya jika diperlui, DNMC akan mendedahkan data peribadi anda kepada ahli affiliate kami atau pihak ketiga yang menjalankan perkhidmatan bagi pihak kami dan dengan berbuat demikian kita akan mematuhi semua undang-undang, peraturan dan piawaian industri.

PENERIMAAN POLISI

Anda diberi notis bahawa Produk dan/ atau Perkhidmatan kami hanya akan sediada bagi anda jika anda menerima dan bersetuju dengan syarat-syarat Dasar Privasi ini di mana penerimaan dan persetujuan anda dibuktikan dengan anda menekan, menanda atau menunjukkan sewajarnya pada bahagian keizinan dalam borang pendaftaran yang berkaitan atau dokumen-dokumen berkenaan lain yang diberikan kepada anda.

Dengan penerimaan anda terhadap terma Dasar Privasi ini, anda dianggap telah bersetuju secara nyata dengan pemprosesan data peribadi anda oleh DNMC atau mana-mana ejen yang diberi kuasa, pekerja, rakan kongsi dan/ atau kontraktor untuk tujuan seperti yang digarisi.

Dengan ini, anda bersetuju dan menerima bahawa pendaftaran dan/ atau jika anda masih menggunakan Produk dan/ atau Perkhidmatan kami, anda memberi kuasa dan kebenaran untuk data peribadi anda diproses oleh kami dan di mana perlu, didedahkan kepada pihak ketiga seperti yang dikenal pasti oleh DNMC bagi tujuan DNMC menyediakan Produk dan/ atau Perkhidmatan kepada anda. Bagi mengelakkan keraguan, dengan ini anda juga secara jelas bersetuju dengan kami memproses data peribadi sensitif anda bagi tujuan seperti yang dinyatakan.

PEMBATALAN PERSETUJUAN

Anda boleh pada bila-bila masa menarik balik kebenaran anda untuk DNMC memproses data peribadi anda secara penuh atau sebahagian dengan menghantar notis bertulis mengenai pembatalan persetujuan anda dalam tempoh yang ditetapkan dibawah PDPA kepada DNMC pada alamat e-mel atau faks yang tertera di bawah. DNMC akan mengambil segala langkah yang diperlu untuk memberi kesan kepada pembatalan persetujuan anda setakat mana pembatalan itu tidak bercanggah dengan mana-mana obligasi DNMC terhadap undang-undang dan/ atau tujuan pelaporan.

HAK AKSES DAN PEMBETULAN

Anda boleh meminta akses dan meminta untuk pembetulan maklumat peribadi anda dan/ atau mengehadkan pemprosesan data peribadi anda atau membuat apa-apa pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda dengan menghubungi kami di:-

Pegawai Bertanggungjawab              Pegawai Perlindungan Data Peribadi
No. Telefon                                          03-7783 3063
No. Faks                                               03-7785 9530
Alamat e-mel                                       pdpaofficer@dnmc.com.my

Menurut Akta, kita boleh menolak permintaan anda untuk mengakses atau membuat pembetulan kepada data peribadi anda dan jika kami menolak permintaan seperti ini, kami akan memaklumkan anda tentang sebab-sebab penolakan kami.

Dengan penerbitan notis ini pada laman web kami, ia dianggap bahawa semua pelanggan dan klien kami telah dimaklum.

Selaras dengan Seksyen 7(3) Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, notis ini dikeluarkan dalam bentuk dwibahasa, iaitu versi Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. Sekiranya terdapat sebarang percanggahan antara kedua versi ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Service provided by Malaysia Software Solutions, Malaysia CMS, Malaysia Content Management System, Malaysia Web Design, Malaysia Web Hosting, Malaysia System Integration, Commerce Network Technology, CNT Solution Sdn Bhd, http://www.cntsb.com